Pia - adm. direktør i Sandbakkehus & visitator


Jeg hedder Pia Kjær Rolander og er adm. direktør i Sandbakkehus samt visitator. Jeg startede Sandbakkehus i 2024, som et nyt tilbud til sårbare børn mellem 6 og 15 år som en knopskydning til Maglesøhus, hvor jeg har været forstander siden 2016.  


For at give jer et lille indblik i hvem jeg er, kan jeg fortælle, at jeg er uddannet psykiatrisk sygeplejerske, og har arbejdet 15 år i Børne- og Ungdomspsykiatrien. Jeg har været på henholdsvis Akut Lukket Ungdomspsykiatrisk afdeling, hvor der er unge indlagt i alderen 14-17 år, på Anoreksi afsnit, og på Børnepsykiatrisk afdeling på Bispebjerg hospital. Herfra tog jeg tilbage til Ungdomspsykiatrien, hvor jeg var souschef, og klinisk sygeplejespecialist, og var med til at etablere forskellige tiltag som kunne hjælpe børnene. 

Jeg underviste samtidigt forældrene i hverdagsproblematikker i forhold til deres børns udfordringer og vanskeligheder. 


I marts 2008 var jeg med til at opstarte Danmarks første private Børne- og Ungdomshospital Hejmdal privathospital, hvor jeg var afdelingssygeplejerske for Daghospitalet, hvor vi havde sårbare unge i dagtiden, i alderen 7-20 år. 

Derudover ledede jeg ADHD klinikken, hvor jeg havde medicinkontrol af patienterne og vejledte dem og deres familier. 


Jeg blev i 2010 udpeget af et kendt medicinalfirma som værende én af de dygtigste psykiatriske sygeplejersker i Danmark indenfor diagnosen og specialet ADHD, med henblik på at indtræde i en National Fokus ekspertgruppe bestående af i alt 14 psykiatriske sygeplejersker. 

Jeg har en diplomuddannelse i offentlig og privat ledelse fra COK afsluttet i 2020. Derudover er jeg uddannet miljøterapeut. 

Camilla - afdelingsleder i Villa Dahlia


Jeg hedder Camilla og har været ansat i Villa Dahlia  siden 1. marts 2024 som afdelingsleder, og har senest været afdelingsleder i Villa Bella i Maglesøhus. 

Jeg er uddannet pædagog og har mere end 11 års erfaring i arbejdet med sårbare unge, der af forskellige årsager ikke har kunnet bo med deres forældre i en periode af deres liv. 
 
Jeg har arbejdet på en af landets sikrede døgninstitutioner. Først som pædagog og senere som pædagogisk koordinator i særforanstaltninger for unge med diagnoser indenfor autismespektrummet, ADHD, mentalt retardering, tilknytningsforstyrrelser. 

Jeg har efterfølgende været daglig leder på et mindre opholdssted for unge og unge voksne, der befinder sig i grænselandet mellem socialpædagogik og psykiatri med udfordringer indenfor spiseforstyrrelser og autismespektrummet. 


Fælles for alle de børn og unge jeg har været sammen med er, at de har brug for et trygt og forudsigeligt hjem, hvor faste rutiner og rytmer dagligt følges, da det skaber de bedste forudsætninger for trivsel og udvikling. 

Jeg lægger stor vægt på at se og anerkende barnet eller den unges oplevelse, være nysgerrig på deres drømme og sammen være undersøgende på, hvordan disse kan forfølges. En stor del af min faglige tilgang i arbejdet med børn, unge og deres forældre beror på et fokus på at fremme udviklingspunkter, forandringsudsagn, ressourcer og successer og gøre disse synlige og håndterbare for den enkelte. 


Gennem min erfaring med børn, unge og forældre med behov for ekstra støtte og omsorg, ved jeg, at evnen til forandring og tilegnelsen af nye kompetencer kræver tid og tålmodighed. Der er behov for at arbejde med helheden for at fremme udviklingen i et større perspektiv, der ikke kun handler om forandring her og nu. 
 
Jeg er desuden uddannet miljøterapeut.